Perinatale Kinesitherapie

Perinatale Kinesitherapie

Tijdens de prenatale kinesitherapie krijg je info hoe je veilig actief kan blijven en word je begeleid bij het omgaan met de lichaamsveranderingen als gevolg van de zwangerschap. Verder worden zwangerschapsklachten zoals bekkeninstabiliteit voorkomen of verlicht. Tenslotte worden tips gegeven om de bevalling voor te bereiden: ademhalingstechnieken, houdingen en perstechnieken.

Na de bevalling kan je lichaam 4-6 weken bekomen alvorens te starten met de postnatale kinesitherapie. Een slaaptekort en een veranderd lichaam vormen een grote uitdaging om fit te geraken. Houdingstips, ademhalingstechnieken, bekkenbodemreëducatie, core stability, beenspieroefeningen en progressieve beweging zorgen ervoor dat je je lichaam klaarstoomt om opnieuw te lopen (bevalling: na 4 maand, keizersnede: na 6 maand). Aan de hand van een testje (wetenschappelijke richtlijnen) kijken we of je er klaar voor bent. Tijdens het oefenen mag je je kindje meenemen zodat we ook enkele mama-baby oefeningen kunnen uitvoeren: mama en baby tevreden.

Getuigenis

Layla Vancompernolle

“Tijdens mijn eerste zwangerschap moest ik wegens rugklachten vervroegd stoppen met werken. Dankzij de behandelingen en oefeningen van Whoopy kan ik nu wel aan het werk blijven.”

Maak een afspraak

Maak je afspraak telefonisch op

0499 33 03 42

11 + 10 =